PROJECTEN.
SkyDeck in de Offshore Industrie

SkyDeck in de Offshore Industrie: Efficiënt Onderhoud van Offshore Olie- en Gasplatforms in de Noordzee; Het lage eigen gewicht van SkyDeck maakte op dit project het verschil!

In de veeleisende omgeving van de offshore-industrie, waar de veiligheid van personeel en efficiëntie centraal staan, heeft het SkyDeck-systeem van Sky-Access een aanzienlijke impact gehad. Een treffend voorbeeld hiervan betreft een offshore gasplatform in de Noordzee. Hier werd SkyDeck met succes geïmplementeerd om conserveringswerkzaamheden aan de onderzijde van de accommodatie unit, die direct boven het wateroppervlak is gesitueerd, mogelijk te maken.

In het verleden werden op deze locatie voor dergelijke onderhoudstaken traditionele hangstellingen ingezet. Deze benadering kende echter enkele nadelen. Het monteren en demonteren van deze hangstellingen vereiste aanzienlijke arbeidsinspanningen en tijd. Bovendien waren de bestaande ankerpunten aan de onderzijde van de accommodatie niet langer geschikt om het gewicht van deze steigers te dragen, wat resulteerde in een complexe logistieke uitdaging.

De oplossing van Sky-Access was ingenieus. Een SkyDeck startplatform werd aan de buitenzijde van het platform gemonteerd, waardoor veilige toegang tot de onderzijde van de accommodatie unit werd geboden. Daarna werd het SkyDeck uitgebouwd, waarbij indrukwekkende uitkragingen tot wel 5 meter mogelijk zijn tijdens de montage. Dit stelde de monteurs in staat om de ankerpunten te bereiken, die vervolgens werden getest op hun sterkte in overeenstemming met de ontwerptekeningen en berekeningen. Nadat de ankerpunten waren geverifieerd, werden ze gebruikt om de kettingen van het SkyDeck te verankeren.

Een van de opvallende voordelen van het SkyDeck-systeem in dit project was het lage eigen gewicht, dat slechts ongeveer 25% bedroeg van traditionele systemen. Hierdoor konden de bestaande ankerpunten behouden blijven, wat aanzienlijke kostenbesparingen met zich meebracht. Bovendien werd het gehele SkyDeck in een relatief korte tijd en met een beperkt aantal manuren gemonteerd, wat de efficiëntie en veiligheid van de operatie aanzienlijk verbeterde.

Dit voorbeeld illustreert perfect hoe SkyDeck een innovatieve en kosteneffectieve oplossing biedt voor complexe onderhoudsprojecten in de offshore-industrie. Het systeem heeft bewezen dat het niet alleen de arbeidsintensiviteit vermindert, maar ook voldoet aan de strengste veiligheidsnormen, en daarbij de bestaande infrastructuur maximaal benut. Sky-Access en

hun SkyDeck-systeem blijven dus de offshore-industrie transformeren en verbeteren.

Een leuk weetje; Hier mocht Sky-Access vervolgens ook de conservering uitvoeren, daarover later meer!

CONTACT OPNEMEN
Bel naar +31 (0)88 – 12 33 600, óf vul hier het formulier in, dan wordt u teruggebeld.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.